Szerencsejáték tippek

Nyerőautomaták

A legtöbben ódzkodnak azoktól a nyerőautomatáktól, amik képernyőn jelenítik meg a pörgő kerekeket, és a hagyományos, valódi kerekeket használó gépeket részesítik előnyben, azt gondolva, hogy ott sokkal nagyobb szerepet kap a valódi szerencse. Az igazság az, hogy manapság már minden ilyen gépet elektronika vezérel, és bár a programjuk tartalmaz véletlenszám generátort, a nyerési esély nem annyi szokott lenni, amennyit a kerekek tanulmányozása után várhatnánk, a nyerési esély ugyanis a gépen beállítható.

Hogy egy adott gépen mekkora esélyünk van nyerni, sokszor megtalálható a gép hátulján, így érdemes megnézni, és a legjobb esélyekkel kecsegtetőt választani. Általánosan elmondható, hogy a kis kocsmákban és hasonló helyeken található gépeken a nyerési esélyek rosszabbak, mint a kaszinókban lévő automatákon.

Sokan úgy vélik, hogy amikor egy sorban megáll két cseresznye, és a harmadik keréken a cseresznye a középső sor helyett felülre kerül, akkor egészen közel voltak a nyereményhez. A valóságban nem a kerekek döntenek arról, hogy a játékos nyer-e, hanem a számítógép, és ez utóbbi állítja be a kerekeket a megfelelő pozícióba, hogy így informálja a játékost arról, hogy nyert-e. A fentiek miatt az "majdnem nyertesnek" kinéző kombinációk a valóságban nem kevésbé vesztesek, mint egy-egy véletlenszerűnek kinéző kombináció.

Nyerőgépek esetén a fő hiba az lehet, ha érzelmeinkre hallgatunk. A programozók ismerik a játékosok reakcióit, és könnyedén kihasználhatják azokat. A várhatónál hosszabb vesztés sorozatok lehetnek például a játék során, mert a játékosok ilyenkor úgy gondolják, hogy ha ennyiszer vesztettek, most már nyerniük kell. A dupla vagy semminél elállíthatják az esélyeket. Sok apró trükk elképzelhető, de többségük nem okozhat gondot, ha mindig előre eldöntjük, hogy maximum mennyit szánunk a játékra, és amikor kell, mindenképp megállunk.

Adatvédelem - Felhasználási feltételek -